
یک کارشناس مهاجرت در آلمان به شدت از برنامه های دانمارک برای فرستادن پناهجویان به رواندا در پی اقدام مشابه بریتانیا انتقاد کرده است. وی افزود که این سیاست احتمالاً توسط دادگاه حقوق بشر اروپا رد خواهد شد.
فرانک دوول، کارشناس مهاجرت مستقر در آلمان، گفته است که پرواز مهاجران و پناهندگان به کشور ثالث ناقض کنوانسیون اروپایی حقوق بشر (ECHR) است. همچنین وی در صحبت با رادیو آلمانی Deutschlandfunk تاکید کرد که بر اساس قوانین ECHR، افرادی که به دنبال پناهندگی هستند اجازه دارند “به هر نحوی، حتی بدون اجازه، از مرز عبور کرده و برای درخواست پناهندگی وارد شوند.”
این دانشمند علوم اجتماعی که در دانشگاه اسنابروک تدریس میکند، افزود که سیاست پیشنهادی مهاجرت دانمارک ادامه یک روند کلی در سراسر اروپا است. وی افزود که ایده برون سپاری پناهندگی به کشورهای ثالث بیش از ۲۰ سال بوده و نمونه هایی از لیبی، مراکش، بلاروس و ترکیه را به عنوان کشورهایی که اتحادیه اروپا تلاش می کنند حجم کار پناهندگی خود را به آنها منتقل کند و عملاً از ورود پناهجویان به این بلوک جلوگیری کنند یاد کرد.
به گفته دوول، هرگونه تلاش برای اجرای این طرح احتمالاً در دادگاه حقوق بشر اروپا با شکست مواجه خواهد شد و حتی ممکن است این مسئله در مورد بریتانیا و برنامههای آن برای فرستادن پناهجویان به رواندا نیز صدق کند، زیرا با وجود خروج این کشور از اتحادیه اروپا دو سال پیش، بریتانیا همچنان یکی از امضاکنندگان ECHR است.
دانمارک به دنبال برون سپاری مسائل مهاجرت است
دوول اضافه کرد که این عمل قوانین اتحادیه اروپا را نیز نقض میکند، در حالی که تاکید کرد دانمارک در این مورد به دلیل یک سری بندهای انصراف ویژه که در مورد عضویت دانمارک در اتحادیه اعمال میشود، به قوانین اتحادیه اروپا ملزم نیست.
در ژوئن ۲۰۲۱، پارلمان دانمارک قانون جدید پناهندگی را به ابتکار مته فردریکسن، نخست وزیر سوسیال دموکرات، تصویب کرد. این قانون بیان میکند که مهاجران با هواپیما به کشورهای شریک منتقل میشوند، در حالی که درخواست پناهندگی آنها در حال بررسی است.
دانمارک قبلاً با چنین توافقنامه همکاری با دولت رواندا موافقت کرده است. در پایان ماه آوریل، نیک هکروپ، وزیر دادگستری دانمارک نیز توافقنامه ای را با کوزوو در مورد برون سپاری مراکز بازداشت به این کشور اروپای جنوب شرقی برای اخراج کنندگان از دانمارک امضا کرد.